fbpx

Άρθηκε η τιμωρία του HUNDEN

Άρθηκε η τιμωρία του HUNDEN

Η ESIC αφαίρεσε επίσημα όλες τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς από τον HUNDEN. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος Δανός είχε αποβληθεί από τις διοργανώσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2023 επειδή παρέδωσε φάκελο με στρατηγικές στην αντίπαλη ομάδα.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Παρά το γεγονός ότι τα μέρη διαφωνούσαν σε ορισμένα θέματα, αναγνώρισαν τη σημασία της δικαιοσύνης για την ακμάζουσα βιομηχανία των esports. Μετά από συζητήσεις μεταξύ τους, ο HUNDEN συμφώνησε να παράσχει κατάλληλη εκπαίδευση και η ESIC επιβεβαίωσε ότι θα επανεξετάσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες της για να διασφαλίσει ότι συνάδουν με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου και είναι κατάλληλες για το σκοπό τους. Υπό το πρίσμα της εποικοδομητικής δέσμευσης μεταξύ των δύο μερών, ο HUNDEN θα επιστρέψει άμεσα στη στους αγώνες της ESIC. 

Αναφέρεται ότι τα μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν, ενώ η ESIC θα επανεξετάσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί για τη λήψη παρόμοιων αποφάσεων. Με τη σειρά του, ο HUNDEN δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση στο Twitter ευχαριστώντας τους δικηγόρους του που “με βοήθησαν να περάσω μια δύσκολη περίοδο”, υπονοώντας ότι αμφισβήτησε την απαγόρευσή του μέσω νομικών συμβούλων.

Θυμίζουμε το χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν στον Δανό ειδικό πέρυσι:

  • Πριν από το IEM Cologne 2021, η ομάδα Heroic πήρε κοινή απόφαση να πάει στο τουρνουά χωρίς τον HUNDEN λόγω σοβαρών προβλημάτων εμπιστοσύνης.
  • Μετά από αυτό, ο Δανός μπλόκαρε την πρόσβαση των μελών της ομάδας στο φάκελο με τις στρατηγικές
  • Ο προπονητής μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με έναν από τους βασικούς υπαλλήλους ενός μεγάλου ανταγωνιστή (όπως αποδείχθηκε αργότερα, με την Astralis)
  • Ο οργανισμός θεώρησε την ενέργεια αυτή παράνομη και κατά παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων.
  • Στη Δανία έχει ξεκινήσει δίκη για την υπόθεση αυτή.
  • Το θέμα αναφέρθηκε στην ESL και στην ESIC
  • Ο οργανισμός κατήγγειλε μονομερώς τη σύμβαση με τον HUNDEN
  • Ο 31χρονος Δανός έλαβε διετή αποκλεισμό από την ESIC επειδή έδωσε φάκελο με στρατηγικές σε ανταγωνιστή του

Το τελευταίο σκάνδαλο αποτέλεσε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στη φήμη του προπονητή, η οποία είχε ήδη υπονομευτεί αφού έλαβε οκτάμηνο αποκλεισμό από την ESIC στα τέλη του 2020 για τη χρήση του διαβόητου “κοριού της κάμερας”.

Είναι πιθανό ότι η τελευταία απόφαση της ESIC θα ωθήσει την Astralis προς το επόμενο ραντεβού της. Είναι γνωστό ότι ο δανέζικος σύλλογος συνεργάστηκε κρυφά με τον HUNDEN, ο οποίος βοήθησε την πρώτη ομάδα με την ιδιότητα του αναλυτή/δεύτερου προπονητή. Ωστόσο, τα μέρη δεν αποκάλυψαν επίσημα τους δεσμούς τους. Από την άλλη πλευρά, με δεδομένες τις συνεχείς ανακατατάξεις στην προπονητική γέφυρα, η Astralis είναι σαφώς έτοιμη να υπογράψει τον HUNDEN ως βασική επιλογή για το υπό κατασκευή ρόστερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports